Manel Fontdevila

Manel Fontdevila

Va iniciar la seva labor historietística a la primerenca edat de 16 anys, el 1982, col·laborant amb un acudit gràfic diari per al periòdic local Regió 7. El 1990, quan estudiava Belles Arts a Barcelona, es va introduir al circuit de revistes de còmic, publicant pràcticament de forma simultània a El Víbora, Makoki i Cairo, i més tard a Tótem. El seu treball en aquestes publicacions evidencia la seva afinitat amb el grafisme de la línia clara francesa.

En 1993, va començar a publicar en la revista Puta Mili la seva sèrie Emilio/a”, per passar ràpidament a la veterana germana El Jueves, on el 1995 va iniciar La Parejita, a més d'ocasionals pàgines d'actualitat.
Amb el temps Fontdevila es va convertir en un autor imprescindible dins del setmanari, per al qual a banda de La Parejita
 realitzava amb Albert Monteys una segona sèrie, Para ti, que eres joven, de les més populars de la revista.

A més de la seva labor a El Jueves, que arribà a dirigir entre el 2000 i el 2004, Fontdevila també col·labora habitualment amb diversos fanzines i prozines com Nosotros somos los muertos”, Idiota y Diminuto”, TMEO i un llarg etcètera,

El 2014 va abandonar la revista El Jueves per la censura de RBA d'una portada amb Joan Carles I i Felip VI.

Col·labora en el diari Público amb un acudit diari. Actualment publica al diari digital El Diario i a la revista digital Orgullo y satisfacción.