Justo Jimeno

Justo Jimeno

Nascut a Madrid el 1943 Des de ben petit ja es va aficionar al dibuix, però la seva primera publicació com a professional va arribar tard, el 1968, a la revista Trinca. Des de llavors, però, ja no ha deixat de treballar en aquesta professió. El 1971 comença a dibuixar per a l’agència anglesa Bardon Press Features Ltd. A Espanya treballa per a Ediciones Recreativas donant vida al seu ninot Geyperman. Col·labora amb Ediciones de la Torre amb l’ àlbum 17 días de julio. Realitza unes il·lustracions per a un portafoli de grans mides (70x50) de tirada limitada sota el títol 6 armas para la historia i col·labora amb el llibre Declaración Universal de los Derechos Humanos.

Ha treballat per a les editorials Anaya, Santillana, Editorial Siglo Cultural, Sarpe, Editorial Ingelek i Titanic Films. És autor del guió i del dibuix d’històries publicades a Toutain Editor i Norma Editorial (Comix Internacional, Creppy y Kirk…). També treballa a Estats Units per a les revistes Heavy Metal i a Alemanya amb Bastei. Col·labora il·lustrant a revistes i diaris tals com Época, A Fondo, Estar Viva, Futuro, Andersen Consulting, Dos de Diez, Armas y Municiones, Hobby Press, Muy Interessante, Círculo del Crimen, Historia de Iberia Vieja, Desperta Ferro i Hobby Consolas. Treballa per a Concord Publications (Hong Kong) amb guió i il·lustració per a dos àlbums Caballeros Medievales del siglo XI al XII i El Cid. Paral·lelament crea una empresa publicitària, amb encàrrecs de les agències més prestigioses  com Mc Cann Erickson, Walter Thompson, Vitrubio i Tbwa. Reescriu la història del Cid amb 80 il·lustracions per publicar-la a Ediciones & Escultura  Histórica. El seu interès per la pintura és constant i exposa les seves obres a diferents sales com el Club de Campo, Nuevo Café de Barbieri, Ayuntamiento de El Escorial , Galería Recoletos  Expocómic (Madrid), Galería Argar (Almería) i Fundación Gregorio Prieto (Valdepeñas).
Un dels seus últims treballs són les 72 il·lustracions per a una edició de luxe i tirada limitada d’El Quijote, editada per Ediciones & Escultura  Histórica. Actualment treballa en una sèrie d’il·lustracions sobre els conqueridors.