Joan Mundet

Joan Mundet

Es dedica professionalment a la il·lustració des dels divuit anys i ha treballat en gairebé totes les seves diferents modalitats. En l'àmbit de la historieta, es va estrenar com a dibuixant a la revista Trinca i d'aquí va passar a dibuixar historietes per encàrrec en còmics de gènere a segells com Vilmar (Pànico).

Després d'algunes obres en publicacions locals, en revistes com Kirk o alguns treballs per a agències, va desenvolupar una sèrie compromesa amb l'ofici, una historieta autobiogràfica sobre els seus començaments a la professió, Gari Folch, editada en llibre per Dolmen el 2008, aportant en paral·lel historietes curtes per a la revista Rambla. Amb l'excepció de la seva sèrie per a Cavall Fot titulada La colla dels 10 (1992), es va apartar lleugerament de l'ofici d’historietista per intensificar la seva tasca com a il·lustrador.

Gràcies al seu domini dels blocs d'ombra i del tramat manual, que el capacita per construir atmosferes  decimonòniques, va aconseguir convertir-se en  l'il·lustrador oficial de les edicions de les novel·les del Capitán Alatriste, de l’escriptor Arturo Pérez-Reverte, i a la llarga en el seu adaptador a la historieta, sobre guions de Carlos Giménez.

Ha publicat dues adaptacions al còmic: El capitán Alatriste (Debolsillo 2005) i Limpieza de sangre (Debolsillo 2008).Va realitzar, conjuntament amb Pepe Gálvez i Toni Guiral, 11-M la novela gráfica (Panini 2009) i amb Pepe Gálvez i Alfonso López el llibre Mil vidas más, mereixedor del Premi Nacional de Còmic de Ca- talunya 2011.

Actualment està immers en la realització gràfica de les aventures del personatge Dago de Robin Wood, per a l’editorial italiana Aurea editoriale, alternant el dibuix amb Carlos Gómez. Des del 2006 edita en línia la revista Cayolargo on publica historietes seves recuperades així com il·lustracions noves i capítols de les aventures de Dago.