David Rubín

David Rubín

Dissenyador gràfic de formació, ha treballat en multitud de projectes d’animació i actualment és un dels autors de còmic més reconeguts tant a Espanya, com internacionalment. És cofundador del col·lectiu Polaqia, format per autors de Galícia. Durant els seus primers anys en el món del còmic, publica sobretot en l'àmbit gallec, als fanzines Barsowia (Polaqia) i BD Banda, i en la revista infantil Golfiño. Posteriorment, publica també historietes curtes en una bona llista de revistes de tirada nacional (sobretot a Dos Veces Breve i Humo) i participa en diverses antologies i llibres col·lectius.

El reconeixement li arriba amb les novel·les gràfiques El circo del desaliento (2005), La tetería del oso malayo (2006) i Cuaderno de tormentas (2008),
totes elles editades per Astiberri, nominades al Saló del Còmic de Barcelona i la segona obra premiada amb el guardó a autor revelació.
El 2011, Astiberri publica el primer volum de El héroe i a finals del 2012 se’n publica el segon volum, una obra que ja està nominada als premis del saló de Barcelona 2013 i que significa la consagració absoluta de la seva carrera.