Daniel Redondo

Daniel Redondo

Nascut a Bilbao el 1940. Viu a Sant Sebastià tot i que va passar molts anys a Hondarríbia on va començar la seva gran afició per dibuixar còmics, influenciat pel Guerrero del Antifaz. El seu gran mestre és Hal Foster, creador de Principe Valiente. També apren, sobretot a dibuixar el cos humà, del gran Emilio Freixas.
El 1970 comença la seva carrera professional i es desplaça a Barcelona per treballar a l’editorial Bruguera. Crea el personatge Valeriano Biela per a la revista Súper Pulgarcito.
Als anys 
80, torna al País Basc i comença a treballar a l’editorial Ipurbeltz, amb nombroses col·laboracions destinades al foment de l’euskera. En aquesta època també treballa per a l’editorial Habeko Mik i El Diario Vasco. Juntament amb el guionista Gregorio Muro, després d’una sèrie infantil, creen una història de caça de bruixes al País Basc del segle XVII que omple cinc àlbums. Aquesta sèrie l’editaran Ttartalo Dargaud, Humanoïdes Associés i Soleil, i serà l’inici de la seva carrera internacional.
El 1990, Dargaud li encarrega la il·lustració de La Juventud de Barba Roja, personatge creat per Jean-Michel Charlier i Victor Hubinon. De 1996 a 2001, la sèrie es publicarà a diferents països com França, Països Baixos, Bèlgica o Alemania. Després de la seva carrera internacional torna a casa i publica amb l’editorial Saure la sèrie Aritz, el pelotari i participa a Gandhi, el maestro de la vida. L’ajuntament del seu poble li ha encarregat dibuixar La historia de Hondarríbia i el seu últim treball, el 2014, tracta sobre l’escola del País Basc, Historia de la Ikastola.