Antoni Borrell

(Barcelona, 1927), veterà geni de la historieta. Tot i que la seva trajectòria està també molt marcada per la dedicació al gènere de la historieta, en què es va manifestar com un dels genis creadors del país veí del sud, se’l reconeix actualment per la seva faceta pictòrica. Durant l’etapa com a dibuixant de còmic, va treballar intensament tant per al mercat europeu com per al nord-americà. De la producció concebuda per al mercat espanyol destaquen sèries com Tamar, que va encetar el 1961. Van sortir un total de 186 números, publicats per Toray. Una altra de les creacions de Borrell que va gaudir del favor del públic espanyol va ser El Capitán Stapleton, per a la col·lecció Aventuras,  que va sortir el 1968.
Quaderns de la sèrie Hazañas bélicas i il·lustracions per a les novel·les juvenils de la nissaga Los Hollister es troben entre les feines més reconegudes del dibuixant. Als 26 anys va encetar la seva carrera com a dibuixant de còmic, treballant per a Bruguera, Toray i Vértice.
Borrell va dedicar-se a aquesta activitat de manera principal fins als seus 50 anys. Aquest moment marca el punt d’inflexió en la trajectòria professional de l’autor, que decideix centrar-se de manera gairebé exclusiva en la pintura, bàsicament retrats i paisatges, en olis i aquarel·les.

Artista polifacètic, considera l’activitat creadora com una lluita constant, que no és sinó el reflex extern de la recerca d’un mateix, com ha manifestat en diverses ocasions.