Jordi Ojeda

Jordi Ojeda

(Barcelona, ​​1966) és doctor enginyer industrial i màster en producció automatitzada i robòtica per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Ha treballat en la realització i direcció de diferents projectes en la indústria en àmbits com la supervisió i el control d'instal·lacions, l'automatització de processos, la robòtica industrial, la visió per ordinador i la gestió de la producció. Actualment és soci fundador i director de l'empresa Rational Time SL especialitzada en l'organització del temps de treball i en la gestió dels horaris i el calendari laboral del personal, on ha desenvolupat diversos projectes de recerca i diagnòstic, així com nombroses activitats de divulgació en mitjans generalistes i especialitzats en la gestió de recursos humans.

En l'àmbit de la divulgació de la ciència i la tecnologia, dirigeix ​​el projecte "Còmic, ciència i tecnologia", amb el suport de la Càtedra UNESCO de Tècnica i Cultura de la UPC i de la Societat Catalana de Tecnologia, filial de l'Institut d Estudis Catalans.

Ha organitzat nombroses exposicions, conferències, articles i capítols de llibre de divulgació de la ciència i la tecnologia utilitzant les vinyetes com a recurs pedagògic. És coautor dels llibres: "Anticipació tecnològica en les historietes dels anys cinquanta", "Fars de paper, la llum dels còmics", i "Còmics a port, un univers marítim en vinyetes".

Al maig de 2010 va rebre el Premi Popular a la Divulgació de la Historieta en el 28è Saló Internacional del Còmic de Barcelona, ​​reconeixent la seva tasca de divulgació i promoció de la historieta.