Damián Campanario

Damián Campanario

Va néixer a Esplugues de Llobregat però si li pregunten d'on és, la resposta és Bellvitge. Allà va créixer i va estudiar sense tenir massa clar cap a on volia encarrilar la seva vida professional. Sabia, però, que estimava els còmics i que li agradava escriure.

Alhora anava escrivint relats curts o poemes auto editats, lletres per al grup en el qual tocava i guions de còmics que mai s'arribaven a materialitzar fins que l'any 2011 va tenir l'oportunitat de participar en el llibre col·lectiu “Barcelona TM” de Norma editorial.
D'aquí va passar a publicar el seu primer treball llarg amb l'adaptació de la novel·la “Lágrimas en la lluvia” de Rosa Montero, després arribarien “Blechkoller” amb dibuixos de Javier Hernández per a l'editorial francesa 12bis (publicat a Espanya per Norma Comics), “Khalid” amb dibuixos de Jordi Pastor també per a Norma Comics, una obra molt relacionada amb la meva tasca com a educador, i diverses històries curtes per a àlbums col·lectius com “Valentia”, “Revolution Complex” i alguns números de la revista Cthulhu.


Ara mateix està en fase de producció d'una sèrie anomenada “GENPET” per a l'editorial francesa Ankama al costat del dibuixant Alex Fuentes, i preparant projectes amb autors amb els que ja ha col·laborat com Javier Hernández o Jordi Pastor i amb altres amb els que espera seguir treballant molt temps com Montse Martín, Natacha Bustos o Miguel Hernández.