Carlos Ezquerra

Carlos Ezquerra

Carlos Ezquerra és un dels artistes espanyols que gaudeixen de major reconeixement en la indústria britànica i americana del còmic gràcies al treball desenvolupat durant anys per a la col·lecció Judge Dredd, de la qual és un dels creadors.

La seva carrera professional com a dibuixant comença el 1970 col·laborant per a petites editorials de Barcelona. Dos anys després entra en contacte amb el mercat anglosaxó, comença a treballar en diversos gèneres per a les editorials Fleetway i DC Thompson i fixa la seva residència a Anglaterra. L'any 1977 és un any especialment decisiu per a ell: amb la col·laboració del guionista John Wagner crea Judge Dredd, que es converteix ràpidament en el personatge de còmic més popular de les Illes Britàniques.

L'any següent, el binomi Ezquerra - Wagner crea un altre mite del còmic, Strontium Dog, publicat inicialment a la revista Starlord fins a la seva fusió amb 2000 AD. Strontium Dog va mantenir la seva aparició regular en aquesta última revista fins l'any 1990. Els vuitanta són per al dibuixant un període especialment fructífer en el terreny artístic, deixant per al record les sagues de Judge Dredd The Apocalypse War i Necropolis o The third world war, una sàtira ferotge sobre les multinacionals al tercer món.

A la dècada dels noranta, un altre cop amb John Wagner crea Al’s Baby per a la revista Judge Dredd The Magazine i ha participat en alguns dels còmics més celebrats de la indústria mainstream dels últims anys com The bad man, Judge Dredd: Purgatory, Judge Dredd: Inferno, Bob the galactic boom, Judge Dredd: The Pitt, Bloody Mary, Preacher, The Rifle Brigade, Just a Pilgrim, The Authority i ha format equip amb alguns dels guionistes més prestigiosos del còmic anglosaxó com Alan Grant, Mark Miler, Grant Morrison, Pat Mills i Garth Ennis.

Aquesta exposició s’emmarca en la programació del saló La Massana Còmic 2013