Juan Álvarez

Juan Álvarez

Va començar al món del còmic dibuixant historietes inspirades en El Teniente Blueberry i Tintin. Als 18 anys viatja a Madrid on s’introdueix en el món dels dibuixos animats, col·laborant en sèries de la productora nord-americana Hanna Barbera i formant part de l'equip que va realitzar la sèrie infantil Don Quijote de la Mancha per a TVE.

El 1982 guanya el premi del concurs de la revista "1984" i coneix al colorista Jorge Gómez, que dóna una nova dimensió cromàtica a les seves historietes.
L'obra de Juan Álvarez i Jorge Gómez ha estat publicada a les revistes TBO, Zona 84 i Totem. Han col·laborat en publicacions com Puta Mili, Penthouse, Interviú, Diario As, El Faro de Múrcia, Playboy (Espanya i USA), Primera línia, DT, El Jueves, L'Echo des Savanes, a la revista italiana Blue, Penthouse Comix i Amaníaco entre moltres altres.

El 1990, El Jueves va començar a publicar el seu personatge MM el loco del claustro , comença a fer tires per a Diario 16 i crea la sèrie Los Mendrugos, amb el color de Jorge G. És membre fundador de l'Asociación de Amigos del Tebeo de la Región de Múrcia. En l'actualitat, continua organitzant tallers didàctics sobre la historieta i propiciant trobades per divulgar-la. Al costat de Jorge G. coordina, per a la Biblioteca Regional de Múrcia i des de 2005, el cicle anual de conferències Hojeando Cómics i, des de 2007 els Encuentros Internacionales de Cómic en Murcia.

Des de 2009 dirigeix ​​amb Jorge Gómez la trobada Murcia se remanga / Salón de Manga de Murcia i coordinen des de 2011 l'Aula de Còmic de la Universitat de Múrcia. Al costat d'un grup multidisciplinari ha creat Muralmedia i està immers en un projecte de creació de continguts per a Ipad que veurà la llum en breu.